de Alexandru Kiriţescu, regia Alexandru Dabija
Extrase de presă
În Gaiţele Alexandru Dabija face comedie cu o ferocitate surâzătoare… Decorul lui Vittorio Holtier, un şir de covoare, mobilier de epocă şi costumele imaginate de Irina Solomon, bogate şi policrome, aduc o sublimare poetică acestui univers uman, scos parcă dintr-un vechi album. În această ambianţă plastică fermecătoare, sub bagheta de maestru a lui Dabija, echipa de la Odeon evoluează omogen, cu rigoare şi vigoare.
- Curentul, iunie 2002
Regizorul Alexandru Dabija merge dincolo de umorul replicilor şi situaţiilor, altfel binecunoscut şi gustat din plin de publicul de orice vârstă. De aceea, textul naşte pe scenă, la vedere, o lume autentică, deloc prăfuită, încărcată de gesturi mici sau ample, demonstrative, de ticuri verbale şi nu numai, de un derizoriu cinic, de o tristeţe infinită care bântuie şi astăzi în spaţiul clocotitor al Olteniei.
- România Literară
Spectacolul e actual într-un mod mult mai puțin evident, aproape misterios, aș zice dinăuntru. Din zilele noastre e sensibilitatea regizorului, mentalitatea lui, care a organizat lumea gaițelor printr-o subtilă dozare a comicului, a sugestiei, prin ritm.
- Cotidianul, iunie 2002
Noua montare cu amara comedie a lui Alexandru Kirițescu, Gaițele, semnată de Alexandru Dabija la Odeon, păstrează în aparență contururile clasice. Elementele de modernitate, de inedit, se insinuează, totuși, subtil și au un efect sigur. Spectaculoase sunt, bineînțeles, travestiurile, două dintre gaițe, Lena și Zoia fiind interpretate de Ionel Mihăilescu, respectiv Constantin Cojocaru, idee ce accentuează grotescul personajelor.
- Adevărul de Week-end, iunie 2002
Spectacolul de la Teatrul Odeon poate fi considerat un eveniment teatral. Piesa a devenit în viziunea regizorului un text cu totul “nou”, cu subtilități aproape nebănuite și o montare extrem de complexă, susținută de jocul actorilor.
- Independent, mai 2002