(17 martie 2011)

Filmul pe scenă | Filmul pe scenă - 1 | Filmul pe scenă - 3


FILMUL PE SCENA / 2
Joi, 17 martie, ora 20.30 - la Sala Studio
Invitat: regizorul Florin Șerban

Operatori: Lucian Iordan și Mihaela Blanpied
Pupitru, sincronizare: Ștefan Tatu
Coordonatorul proiectului Andreea Vălean
Participă: 6 cursanți de la Școala de Actorie condusă de Florin Șerban

Seara va avea două părți. Prima parte cuprinde exerciții de improvizație pe teme date. Fiecare exercițiu e urmat de observații, corecții, apoi reluat. Se caută asumarea de către interpreți a unei stări, căutarea resorturilor potrivite pentru o emoție cât mai adâncă. Această primă parte este de fapt pregătirea pentru partea a doua, lucrul efectiv pe scenă. Interpreților li se vor da scurte texte, care vor fi analizate, apoi interpretate și filmate.

Întregul workshop este de fapt o sesiune de lucru în Școala de Actorie condusă de Florin Șerban. Nu se caută în acest moment o interpretare finisată, ci o găsire a unui drum către o interpretare autentică și puternică.

INTRAREA ESTE LIBERĂ, în limita locurilor disponibile.

Florin Șerban
Născut în Reșița în 1975, Florin Șerban a studiat filosofia la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, apoi a urmat cursurile masterului de Filozofia Culturii și Hermeneutică la aceeași universitate. După terminarea studiilor de filozofie, a fost admis la Universitatea Naționala de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția regie film. În timpul studiilor a lucrat ca producător și regizor la ProTv București, a scris și regizat câteva scurtmetraje și a jucat în altele. După finalizarea studiilor de regie a obținut o bursă de la Facultatea de Film a Universității Columbia din New York și s-a înscris la Masteratul în regie de film al acestei facultăți. După aproape 5 ani a absolvit Columbia University și s-a întors în România unde a regizat primul său film de lungmetraj „Eu când vreau să fluier, fluier”.
Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de la Berlin în 2010, unde a obținut Ursul de Argint – Marele Premiu al Juriului și Premiul Alfred Bauer pentru inovație în domeniul cinematografiei. De curând, Florin Șerban a deschis o școală de actorie care unește sub același acoperiș oameni din cele mai diverse medii, pasionați de actorie, împreună cu tineri care au trecut prin sistemul de corecție sau sistemul penitenciar.