de Jose Rivera, regia Alexandru Berceanu

Distribuția

Îngerul, June: Cătălina Mustaţă
Marisol: Crina Mureşan
Bărbatul cu crosa de golf, Omul cu înghețata, Bărbatul cu pielea cicatrizată, Lenny: Șerban Ionescu
Femeia cu haina de blană: Liana Mărgineanu

Regia: Alexandru Berceanu
Scenografia: Ina Isbășescu

Galerie foto

Data premierei: 2 februarie 2002


Gândindu-se la echilibrul delicat dintre lumi, Rivera scrie despre oameni arzând şi paturi plutitoare, despre îngeri păzitori şi nazişti, despre furtuna secolului şi cine romantice. Şi în timpul procesului ne cere să le privim ca fiind un tot, şi separat.
Piesele lui Jose Rivera par a-și găsi rădăcinile în negurile ascunse ale istoriei, inspirate de ceva ce s-a întâmplat în realitate, sau de cineva cunoscut, sau de o imagine care chiar există: o persoană care atacă oamenii cu o crosă de golf în metroul din New York; o femeie gravidă făcând autostopul în ploaie.
Rivera preia informaţiile reale şi le face să pară şi mai reale.
Lumea dezvăluită în piesele lui Rivera este fantastică deoarece ea arată lucrurile aşa cum există în realitate, dincolo de masca sub care sunt ascunse. Fiecare piesă conţine lumea sa completă, un univers care funcţionează după regulile sale unice de timp, spaţiu şi comportament.

Tina Landau

 

Extrase de presă

 

Alexandru Berceanu propune o viziune inedită asupra posibilului sfârşit al omenirii… Spectacolul are o calitate esenţială, care rezidă în modernitatea concepţiei regizorale şi în frusteţea abordării. Personajele se regăsesc pe mai multe planuri, evoluţia este fragmentară şi stratificată, cu mutiple reveniri în planul real şi fantastic, la limita dintre registre diferite.
Spectacolul exhibă o lume agonică şi regresivă, percepută ca materie în descompunere, ca succesiune de particule care se scurg în vid.
Mihaela Michailov - Observatorul Cultural