Regia, mișcarea scenică și ilustrația muzicală: Beatrice Rancea Decorul: Constantin Ciubotariu Costumele: Cătălin Botezatu Concepție machiaj: Iuliana Ștefan Asistent regie: Bianca Cristea Consilieri pe probleme neuro-psihiatrice: Dr. Sebastian Neagu Sadoveanu, Dr. Eugen Păunescu Traducerea: Florin Sicoie
Turnee și festivaluri
Zilele Craiovei, 24 octombrie 2007
Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Brașov,18 noiembrie 2005
Festivalul Internațional de Teatru, Târgu Mureș, 16 mai 2005
Galerie foto
Fotografii de George Dăscălescu
_blank
_blank
_blank
_blank
_blank
_blank
Data premierei: 23 martie 2005
Durata spectacolului: 2h 30'
Doug Wright
DOUG WRIGHT a primit în 2004 Premiul Tony şi Premiul Pulitzer pentru dramaturgie pentru piesa I AM MY OWN WIFE. În plus, piesa a fost distinsă şi cu Drama Desk Award, Lucille Lortel Award, Outer Critics Circle Award şi Drama League Award. Piesa MARCHIZUL DE SADE (QUILLS) a câştigat Premiul Obie pentru Creaţie remarcabilă în dramaturgie şi Premiul Kesserling pentru Cea mai bună piesă americană acordat de Naţional Arts Club. A debutat în cinematografie cu scenariul scris dupa propria piesă. Filmul a fost declarat Cel Mai bun Film de către National Board of Review şi nominalizat la trei premii Oscar. Scenariul său a fost nominalizat la Globul de Aur şi a primit Premiul Paul Selvin acordat de Writers Guild of America. Piesele sale au fost montate la New York Theatre Workshop, Lincoln Center, WPA Theater, Geffen Playhouse, Wilma, Woolly Mammoth, McCarter Theater şi the LaJolla Playhouse. Opera sa include piesele THE STONEWATER RAPTURE, INTERROGATING THE NUDE, WATBANALAND, BUZZSAW BERKELEY and UNWRAP YOUR CANDY. Opera lui Doug Wright a fost publicată de trei ori în seria Cele mai bune piese scurte şi a apărut în The Paris Review. Este membru al The Dramatists Guild, The Writers Guild of America, East and the Society of Stage Directors and Choreographers. Activează în Consiliul de Conducere al New York Theatre Workshop. În 2004 a fost distins cu o recunoaştere specială a carierei de către Academia Americană a Artelor şi Literelor.
Extrase de presă
Dincolo de otrăvurile dulci ale limbajului, care anesteziază licența, spectacolul vorbește mai degrabă despre cenzura ce stârnește nămeții de fantezie și despre revolta împotriva oricărui tip de autoritate. În spatele lui Sade autorul reacționează furios la orice limitare de natură morală, socială etc. Nu sterilitatea religioasă, nici închistarea unei morale austere scot personajul din minți. Însuși conceptul de regulă îi produce o imensă și de necuprinsă repulsie.
Cristina Rusiecki - Suplimentul de cultură, 26 martie 2005
Florin Zamfirescu își dotează personajul cu farmecul otrăvit al inteligenței și cu doza de mister inexplicabilă prin viciu și virtute, el dansează mereu pe marginea prăpastiei. Marchizul de Sade se adresează mai mult celor pasionați de creație și de chinurile ei decât celor care vor să știe mai mult despre viciu.
Magdalena Boiangiu - Cotidianul, 27 martie 2005
O lume sclipitoare şi atrăgătoare în spatele căreia dansează scene ale ororii neînchipuite şi fascinaţia păcatului – a fructului oprit, o lume a contradicţiilor între vorbe şi fapte, o lume a revoltei umane ce dă naştere freneziei artistice închisă între coperţile dure ale unei cărţi. Marchizul de Sade rămâne fidel, chiar şi în cele mai vitrege condiţii, dictonului său conform căruia „toată fericirea oamenilor se află în imaginaţie”. El a înţeles că spiritul artistic este veşnic liber.