de William Mastrosimone, regia Sorin Militaru

Distribuția

Marjorie: Crina Mureşan
Raul: Mihai Smarandache
Terry: Nicoleta Lefter
Patricia: Antoaneta Zaharia

Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Mihai Păcurar
Muzica: Vlaicu Golcea
Traducerea: Costin Manoliu și Ana Maria Popa

Turnee și festivaluri

Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț, 22 octombrie 2009

Galerie foto

Fotografii de George Dăscălescu

Data premierei: 3 octombrie 2008
Durata spectacolului: 1h 40'

Extrase de presă

Piesa e o mostră de teatru-dezbatere de cea mai bună calitate, atât prin cazul expus – ce pare fără ieșire, până când tânăra femeie găsește calea inteligentă de a-i smulge violatorului o mărturisire despre celelalte crime ale sale, înregistrând fiecare cuvânt – cât și prin buna construcție a rolurilor. Regia lui Sorin Militaru se concentrează, de altfel, pe actori, fiindcă întreaga cheie a montării stă în credibilitatea acestora, în reproducerea reacțiilor unor oameni aflați într-o situație extremă.
Cristina Modreanu - www.artactmagazine.ro, 24 februarie 2009
 
Crina Mureșan în Marjorie te emoționează și trăiești odată cu ea, dureros, convulsiv, la limita dintre nebunie și normalitate, trauma teribilă prin care trece. E foarte greu să joci o astfel de situație extremă, dar atât de des întâlnită și de foarte multe ori cu un final dramatic. Spectacolul este aproape un documentar, pentru că întâmplările din piesă le regăsești întocmai în viața cotidiană, fie ea în America sau în România.
Irina Budeanu - Azi, 24 octombrie 2008
 
Spectacolul Extrem de la Odeon, în regia lui Sorin Militaru, aduce în prim plan tema violului și a violenței care abrutizează natura umană. Textul pune în mișcare multe resorturi psihologice, fiind și o satiră la adresa justiției. Crina Mureșan interpretează extraordinar rolul femeii pe o margine de traumă și de lume, care înțelege că a aplica litera Evangheliei, aceea de a ierta, este cel mai greu lucru de pe pământ.
Simona Chițan - Evenimentul Zilei, 19 octombrie 2008
 
Extrem este povestea unui viol care nu a mai avut loc. E un spectacol - așa cum probabil presupuneți - violent, frust, apăsător, ceva în genul filmelor americane din seria thriller polițist. Puțin mai mult de o oră și jumătate asistăm la o analiză pertinentă a relației victimă-călău: de la disperarea lui Marjorie, agresată în propria casa, umilită și amenințată cu moartea, la supliciul lui Raul, recidivistul fără scrupule, care, victimă a torturilor ajunge să-și recunoască fapta. Acțiunea este senzațional construită, suspansul menținându-se până la finalul spectacolului. Totul este atât de real și de insuportabil. Cele trei actrițe: Crina Mureșan, Antoaneta Zaharia și Nicoleta Lefter dar și Mihai Smarandache în rol de bad guy fac o treabă minunată. Este un efort ce merită remarcat. Ați putea spune "Ce atâta teorie? E doar un spectacol de teatru". Să spunem că da, dar nu e numai asta. Militaru transpune atât de perfect publicul în atmosfera apăsătoare, fără ieșire, din casa celor trei femei încât senzația este de asumare deplină a fricii, urii și deznădejdii personajelor.
Răzvana Niță - www.port.ro