roen
E doar sfârşitul lumii

de Jean-Luc Lagarce, regia Radu Afrim

Distribuția

Louis: Cristian Balint
Suzanne: Paula Niculiţă
Antoine: Mihai Smarandache
Catherine: Antoaneta Zaharia
Mama: Rodica Mandache
Prietenii lui Louis: Meda Victor, Adrian Drăgănescu, Bogdan Alexandru

Un Spectacol de Radu Afrim
Scenografia: Mihai Păcurar
Video: Wonderboy
Traducerea: Eugenia Anca Rotescu

Turnee și festivaluri

Festivalul Internaţional de Teatru „Mettre en scene”, Rennes, Franța, 19 - 22 noiembrie 2008
Festivalul Național de Teatru, București, 8 noiembrie 2008
Festivalul “Povești pentru Copii și Oameni Mari”, Alba Iulia, 4 octombrie 2007

Galerie foto

Data premierei: 24 mai 2007
Durata spectacolului: 1h 45'

Extrase de presă

Un spectacol curajos, tulburător și cu o poetică foarte personală. Cele nespuse sunt mai importante decât orice în spectacolul lui Afrim, care se sprijină doar parțial pe cuvinte. Evadările din cuvânt împreună cu imaginile video proiectate dau spectacolului doza de suprarealism specifică acestui regizor.
Cristina Modreanu - Adevărul
 
Insule de pustietate interioară, personajele plutesc pe scenă cu toate legăturile în derivă, arătând cum regizorul Radu Afrim și-a modificat din nou registrul. Fără schimb de replici, cu monologuri care se întretaie doar, pe scenă apar nu doar oameni din carne și sânge fierbinte, ci și umbre de nostalgie, de proiecție, de amintire, de ce ar fi putut fi dacă...
Cristina Rusiecki - Adevărul
 
Textul lui Lagarce e dur ca o cremene. Neîndurător ca moartea. Tăios ca o coală. Scrisă poetic de Lagarce, muribund de SIDA. Te obligă să-ți amintești, duios, de duminicile copilăriei colorate-n verde și roșu, de cei mai buni prieteni dobândiți departe de casă, de nevoia de iubire (a ta și a celor din jur), de dreptul de a fi (ne)fericit. Un carusel de emoții, senzații și flashback-uri care-i sufocă lui Louis orice impuls de a le spune alor lui că e pe moarte
Dacă vreți povestea-ntreagă, mergeți să trăiți acest spectacol. Radu Afrim și-a ales o echipă de actori extraordinari. Superbă scenografia lui Mihai Păcurar, o secvență tușantă de travesti plus o voce nebănuit de frumoasă. Spectacol de teatru. Unul adevărat.
Claudia Dăboveanu - Jurnalul Național
 
Dincolo de partea actoricească, perfect închegată și coerentă, piesa mai scoate un as din mânecă, anume coregrafia. Toți actorii sunt și foarte buni dansatori. Mișcările sunt perfect sincronizate. Fragmente de cabaret, dansuri "improvizate", mișcări milimetric calculate. Atât scenografia, cât și proiecțiile video realizate de Mihai Păcurar sunt dozate atent, ca într-un laborator. Piesa este plină de jocuri, de trimiteri, de tot felul de detalii care se leagă perfect unele de altele.
Andra Matzal - Cotidianul