Teatrul Odeon prezintă
marţi, 12 noiembrie, ora 19.30, la Sala Studio
în cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE
Spectacolul lectură 

REVANŞA

de Michele SANTERAMO
traducerea Eva SIMON
regia Vlad CRISTACHE
cu: Cristian IACOB, Gabriel PINTILEI, Alina BERZUNŢEANU, Crina MUREŞAN, Mihai CALOTĂ
Spectacolul are loc în prezenţa autorului şi este urmat de discuţii cu publicul.
INTRAREA ESTE LIBERĂ

Michele Santeramo, autor dramatic şi actor, s-a născut pe 22 august 1974.
Începând din 2001 a scris mai multe piese de teatru, majoritatea fiind publicate şi puse în scenă în acelaşi an: Nobili e Porci libri, Konfine(nominalizată la premiul ENZIMI în 2003), Murgia (mențiune specială la GENERAZIONE SCENARIO în 2003), Accadueò (premiul VOCI DELL'ANIMA în 2004), Vico Angelo Custode, Sacco e Vanzetti, loro malgrado, publicate de Editoria & Spettacolo. A mai scris și Sogno degli artigiani, Le Scarpe, Cirano, în 2007, Fanculopensiero stanza 510 și Sequestro all'italiana (finalistă la premiul Riccione per il Teatro în 2009). Câștigă premiul Riccione per il Teatro în 2011 cu Il guaritore. În 2011 scrie piesa La rivincita (Revanşa), iar în 2012 Il giorno del Signore.

„M-aș defini mai degrabă ca un autor în viață, decât ca autor contemporan. Lucrările mele vorbesc de cele mai multe ori despre oameni care au o puternică legătură cu pământul pe care trăiesc. Un alt element cheie este Sudul, văzut nu ca loc geografic, ci ca dimensiune socială de care oricine poate aparține, fie că trăiește la Viena sau în Tunis. Un Sud locuit de oameni defavorizați care își revendică dreptul lor de a trăi.”

Michele Santeramo

În Revanşa, Vincenzo lucrează pământul. Pesticidele folosite în agricultură i-au cauzat o formă de sterilitate și nu mai poate să îi dăruiască soției sale un copil. Expropriază pământul de pe urma căruia trăiesc și ajunge să fie prins ca într-o plasă încâlcită din cauza banilor împrumutați, a dificultăților, a problemelor. Este o poveste despre pământ și confort, care nu mai lasă loc altor dorințe.

Miercuri, 13 noiembrie, între orele 13.00 - 15.00, Michele Santeramo va susţine un workshop de scriere dramatică la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti.

FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE este un proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013 şi urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, a traducătorilor, autorilor dramatici şi a textelor acestora, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România. A fost iniţiat de Asociaţia PAV din Roma, iar coorganizatori sunt Off Limits (Madrid, Spania) şi Teatrul Naţional din Târgu Mureş. Ediţia 2013-2014 propune traduceri şi lecturi de piese pe tema “Oportunitate periculoasă” şi de asemenea ateliere de scriere dramatică susţinute de dramaturgii invitaţi.

La Teatrul Odeon proiectul debutează pe 12 noiembrie 2013 şi va continua anul viitor cu autori din Spania, Germania şi Franţa.

Vă aşteptăm cu drag!