Teatrul Odeon prezintă
vineri, 27 iunie, ora 19.30, la Sala Studio
în cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE

Spectacolul lectură

MALAGA

de Lukas BÄRFUSS
traducerea Ciprian MARINESCU
regia Alexandru NAGY

Cu: Elvira DEATCU, Dan BĂDĂRĂU, Sivian VÂLCU, copilul Rebeca AVRAM

Evenimentul are loc cu sprijinul Asociaţiei PAV din Roma (Italia) şi a Institutului Goethe din Bucureşti
Spectacolul este urmat de discuţii cu publicul.

INTRAREA ESTE LIBERĂ

În Malaga, piesă scrisă în 2010 pentru Schauspielhaus Zürich, Bärfuss abordează tema unor părinți care pun în pericol viața propriei fiice, fără să-și dea seama.
Este o poveste despre vină, responsabillitate și destin.

Lukas Bärfuss, născut în oraşul elveţian Thun în 1971, este scriitor şi locuieşte în prezent la Zürich. A scris romane (O sută de zile, 2008, Koala, 2014) şi piese de teatru (Nevrozele sexuale ale părinţilor noştri, Autobuzul, Testul, Petrol) care au fost montate în toată lumea cu mare succes. Între 2009 şi 2013 a fost scriitor în rezidenţă la Schauspielhaus din Zürich, unde au avut premiera piesele sale Malaga (2010) şiZwanzigtausend Seiten (2012).

Opera sa a fost distinsă cu premiile Mülheimer Dramatikerpreis (2005), Mara-Cassens-Preis (2008) şi cel mai recent Berliner Literaturpreis (2013).

FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE este un proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013 şi urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, a traducătorilor, autorilor dramatici şi a textelor acestora, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România. A fost iniţiat de Asociaţia PAV din Roma, iar coorganizatori sunt Off Limits (Madrid, Spania) şi Teatrul Naţional din Târgu Mureş. Ediţia din acest an propune traduceri şi lecturi de piese pe tema “Oportunitate periculoasă” şi de asemenea ateliere de scriere dramatică susţinute de dramaturgii invitaţi.

La Teatrul Odeon această ediţie a proiectului a debutat pe 12 noiembrie 2013 cu piesa Revanşa de Michele Santeramo (Italia), a continuat cu autori dramatici din Spania (Marilia Samper cu piesa Umbre) şi Franţa (Rémi de Vos cu piesa Trei despărţiri), şi se încheie pe 27 iunie cu piesaMalaga de Lukas Bärfuss.

Vă aşteptăm cu drag!