roen
People Annihilation Or My Liver Is Pointless

by Werner Schwab, directed by Sorin Militaru

Cast

Mrs Grollfeuer: Coca Bloos
Mrs Wurm: Rodica Mandache
Mrs Kovacic: Virginia Rogin
Mrs Kovacic: Liviu Timuş
Herrmann: Gabriel Pintilei
Bianca: Ana Maria Moldovan
Desiree: Paula Niculiţă

Directed by: Sorin Militaru
Stage design: Horațiu Mihaiu
Costumes: Alina Herescu

Tours and Festivals

The Director’s Head Festival, Buzău (2003)
The Contemporary Drama Festival, Brașov (2002)

Awards

PAULA NICULIȚĂ - Prize for young actress at The Contemporary Drama Festival, Brașov, 2002

Photo Gallery

Opening night: December 15, 2001


Press Reviews

Particularitatea literaturii lui Schwab este aceea că ea se naşte din cuvinte, trăieşte şi se formulează prin cuvinte. Nu sensul ci forma cuvintelor este cea care dă particularitatea textului. Este o limbă a subconştientului, o aducere la lumină a forţelor psihice ascunse în noi. Dramaturgia lui Schwab este un gest brutal, e ca şi cum cineva te-ar lua cu forţa de ceafă, te-ar pune cu de-a sila în faţa oglinzii şi apoi ar începe să-ţi smulgă pielea de pe obraz ca să vezi cum eşti în realitate.
...A adus în sfera literaturii abjectul, penibilul și monstruozitatea fără să facă artă abjectă, penibilă și monstruoasă. A împăcat expresionismul german cu literatura. A scris așa cum noi nu avem curajul să visăm.
Dan Stoica
 
Dacă nu pentru umorul cinic din ce în ce mai gustat de public, nici pentru mâna sigură cu care a fost condus spectacolul și nici măcar pentru interpretarea plină de naturalețe a actorilor, atunci măcar pentru a vă forma o opinie și tot merită Genocidul văzut.
Cristina Rusiecki - Observatorul Cultural, 18 februarie 2001
Montarea lui Sorin Militaru, cu piesa austriacului Werner Schwab, Genocid sau ficatul meu e fără rost, a depășit fără efort dificultățile uriașe legate de violența textului (atât de limbaj, cât și de nivelul acțiunii dramatice), fiind foarte bine primită atât de public cât și de critică.
Victor Scoradeț - Contemporanul, 11 iunie 2002